Samenwerking zorgverleners

In Gezondheidscentrum Waterlinie werken tien huisartsenpraktijken in drie clusters samen, praktijk De Amstel, De Drecht en De Waver. De huisartsen hebben een belangrijke rol in het centrum als doorverwijzer in de eerste lijn.

De huisartsen streven naar een optimale vernieuwende huisartsenzorg in Uithoorn en omstreken door samenwerking binnen de eerste en de tweede lijn, korte lijnen voor de patiënt en met behoud van goede toegankelijkheid en persoonlijk contact.

De eerstelijns zorgverleners van Uithoorn hebben hun krachten gebundeld om de patiënt in haar vertrouwde omgeving kwalitatief goede eerstelijns zorg aan te bieden. De SEZU, ‘Samenwerking Eerstelijns Zorg Uithoorn’, is een stichting en is speciaal opgericht om de samenwerking te coördineren en faciliteren.

Ziekenhuis Amstelland

In Gezondheidscentrum Waterlinie werken ook diverse specialisten uit Ziekenhuis Amstelland. Daarnaast kunnen patiënten terecht voor röntgenonderzoek, laboratoriumonderzoek, apotheek, thuiszorg, verloskundige zorg, diëtetiek, logopedie, fysiotherapie, podotherapie, verslavingszorg, aanmeetlocatie voor therapeutische elastische kousen, psychische/psychiatrische hulp, mantelzorgsteunpunt, (jeugd)maatschappelijk werk en jeugdgezondheidszorg.

Lunchroom Waterlinie

Bezoekers van het gezondheidscentrum en zorgverleners kunnen in Lunchroom Waterlinie genieten van een ruime keuze van gezonde voeding en dranken. Het is een initiatief van en samenwerking tussen Ons Tweede Thuis en Uithoorn voor Elkaar (MEE Amstel en Zaan, Tympaan De Baat, Participe Amstelland, Mantelzorg en Meer, Videt Uithoorn).